Deschidem seria unor încercări îndrăzneţe :-). Nu este uşor să prezinţi nişte scaune auto de top. Cu atât mai delicată este încercarea de a compara astfel de scaune. Am aşezat scaunele iZi Plus şi Sirona pe aceeaşi banchetă, şi am început să culeg impresii. Le găsiţi mai jos.

 

Prima impresie ţi-o faci când ridici scaunele din cutie iZi Plus este mai mare şi mai voluminos, însă nu neapărat mai greu decât Sirona. Care este mai micuţ, însă prezenţa bazei Isofix concentrează toată greutatea în partea de jos. De reţinut aşadar: pentru iZi Plus, avem nevoie de o lungime de spaţiu mai mare între spătarul banchetei şi spătarul scaunului din faţă (aprox. 88 cm). Pentru Sirona, 60 cm în acelaşi spaţiu sunt suficienţi. Nu uitaţi: pentru a elimina orice dubiu, vă stau la dispoziţie pentru testarea acestor scaune la magazinul Teri din Cluj-Napoca.

Înălţimea şezutului scaunelor este diferită, dacă ne raportăm mai ales la poziţia geamurilor portierelor din spate. În Sirona, copilul este puţin mai jos, pe când în iZi Plus, puţin mai sus. Desigur, depinde şi de poziţionarea geamurilor laterale şi a lunetei din fiecare maşină, cât de coborâte sau de urcate sunt.

Prinderea scaunelor în maşină se face prin două sisteme diferite: pentru iZi Plus folosim doar centura maşinii, pe când Sirona se prinde exclusiv în sistemul Isofix. Nu vă temeţi însă: sistemul de prindere cu centură a scaunului iZi Plus este atât de performant, încât efectiv nu-l mai poţi mişca din loc. Sigur, sistemul Isofix prezintă avantajul unei mobilităţi crescute: dacă scaunul este folosit în două maşini deseori, este mai simplu să fie mutat cel care se prinde în Isofix.

Grupa scaunelor este diferită: iZi Plus se încadrează în intervalul 0-25 kg, adică de la naştere (BeSafe recomandă utilizarea de la 6 luni) până la aproximativ 5 ani, iar Sirona se încadrează în intervalul 0-18 kg, adică de la naştere la aproximativ 4 ani. În ce priveşte poziţionarea faţă de direcţia de mers, există diferenţe: Scaunul Sirona poate fi folosit şi cu faţa spre direcţia de mers, prin rotirea scaunului pe axul propriu, 360 de grade. Această funcţie conferă o uşurinţă inclusiv pentru momentul aşezării copilului în scaun, deoarece prin simpla apăsare a unei clapete de sub scaun, îl pot întoarce 90 de grade, spre uşă.Scaunul iZi Plus poate fi folosit doar cu spatele la direcţia de mers, denumirea engleză pentru această poziţie fiind aceea de “rear facing”.

Scaunele iZi Plus BeSafe şi Sirona Cybex sunt ambele scaune sigure! Lucrul acesta este confirmat de rezultatele testelor prin care au trecut. Există referinţe multe pe internet în acest sens, din care am selectat:
– pentru iZi Plus: aici informaţii
– pentru Sirona: aici informaţii

Mulțumim că ne-ați citit!
Vizitați și abonați-vă la canalul nostru video Teri TV.
Vizitați pagina noastră de Facebook și dați-ne un Like
Vizitați magazinul nostru online.