În 2014 a văzut lumina grupul de babywearing de Cluj şi Floreşti, care pe facebook se cheamă “MamiciPurtatoare”. Această realizare nu a fost însă posibiliă în absenţa unei suite de evenimente. Raluca spune că a ajuns la informaţiile corecte despre purtarea bebeluşilor doar pe parcurs. Astfel încât, doar cel de-al doilea copil al ei a fost purtat chiar de la naştere. A trecut aşadar prin faza de descoperire şi de tatonare a subiectului, iar acum ştie ce înseamnă să discuţi cu o mamă care abia se întâlneşte cu subiectul.

 

Pentru a-şi fundamenta cunoştinţele, Raluca a făcut un demers curajos. A ales să urmeze cursul organizat de cea mai veche şcoală – şi una din cele mai prestigioase – de babywearing, Trageschule din Dresden (Germania). Este un curs blitz, întins pe câteva zile pline, este un curs scump, dar este un curs care face definitiv lumină în privinţa tehnicilor de purtare a bebeluşilor. Informaţiile primite în cadrul unui astfel de curs nu se opresc însă doar la acest nivel. Un lucru impresionant se referă chiar la obiectivul şi motivaţia unui astfel de curs: înveţi să ajuţi mămicile să aibă încredere în ele, să fie bucuroase că pot stăpâni purtatul aproape al bebeluşilor lor, şi bucuroase de toate beneficiile inerente.

Am încheiat întâlnirea cu Raluca printr-o nouă invitaţie, aceea de a ne reîntâlni pentru a discuta despre beneficiile babywearingului. Înainte de orice discuţie tehnică, părinţii trebuie sensibilizaţi la acest subiect: purtarea bebeluşilor la piept este o realitate care trebuie (re)descoperită, de care trebuie profitat din plin atunci când se poate. Sigur, nu excludem rolul căruciorului, dar să nu uităm: unde ne simţim mai bine, dacă nu în braţele persoanei care înseamnă cel mai mult pentru noi?

Mulțumim că ne-ați citit!
Vizitați și abonați-vă la canalul nostru video Teri TV.
Vizitați pagina noastră de Facebook și dați-ne un Like
Vizitați magazinul nostru online.