Cel mai important: Manduca şi Marsupi Plus sunt ambele port-bebeuri ergonomice, adică susţin copilul în mod corect din punct de vedere ortopedic. Totuşi, structura lor este diferită, astfel încât se poate pune întrebarea: pe care să-l alegem mai degrabă?

Să le cunoaştem pe fiecare. Pe scurt, Marsupi Plus permite purtarea bebeluşului o perioadă de timp cuprinsă de la naştere până la vârsta de 6 luni (conform producătorului), însă în funcţie de copil, se poate prelungi folosirea până spre un an de zile (mai rar după 1 an). Manduca în schimb poate fi folosită tot de la naştere până la vârsta de 1,5 – 2 ani, sau chiar mai mult. De aici rezultă şi diferenţele specifice dintre cele două port-bebeuri.

Marsupi Plus este un port-bebe foarte uşor şi rapid de montat, prinderea făcându-se cu ajutorul unei benzi velcro (arici). Are centură şi două bretele, ceea ce distribuie optim greutatea bebeluşului. De asemenea, Marsupi Plus vine în patru mărimi, adică lungimea bretelelor creşte de la un număr la altul: SM, M, L şi XL. În experienţa mea de 6 ani în consiliere pentru purtarea port-bebeurilor, nu am întâlnit cazuri în care să fie nevoie de două mărimi pnetru aceeaşi familie.

Manduca este un port-bebe pregătit să ofere un confort sporit pentru o greutate mai mare a copilului. De aceea regăsim aici o centură lată şi tare, precum şi bretele moi: centura descarcă greutatea direct pe picioare, în timp ce bretelele moi oferă confort sporit. Modul de prindere cu cleme şi reglarea cu ajutorul chingilor poate să deconcerteze la o primă abordare. Însă odată stabilite dimensiunile după purtătorul principal, acest aspect nu ar trebui să mai constituie o problemă. Un lucru specific la Manduca este şi prezenţa unei glugi de protecţie (vânt, ploaie), precum şi a unui fermoar pe spatele port-bebeului, care prelungeşte înălţimea spătarului cu aproximativ 5 cm, necesari în diverse scenarii. Şi – lucru bun – Manduca nu are mărimi, deci nu vă faceţi griji dacă se potriveşte şi soţului, chiar dacă tocmai s-au terminat sărbătorile :-).

În concluzie, cumulând caracteristicile, Marsupi Plus este preferat de persoanele care preferă o prindere cât mai simplă şi rapidă, şi care nu vizează un purtat prelungit al bebeluşului (adică, inclusiv după momentul în care bebe începe să meargă). Dacă sunteţi însă o persoană care merge des în natură, şi asta reprezintă un mod de viaţă, atunci Manduca s-ar putea să fie mai potrivită. Fiindcă permite o distribuire mai optimă a greutăţii, oferind un confort sporit, inclusiv pentru perioade mai îndelungate de purtare. Ultimul cuvânt ar trebui să-l aibă testarea (gratuită), de aceea vă aşteptăm la magazinul Teri din Cluj-Napoca pentru prezentarea acestor două port-bebeuri. Şi nu sunt singurele pe care le veţi vedea aici :-).

Marsupi Plus Manduca
Perioadă de folosire naştere – 6 luni + (1 an) naştere – 1,5-2 ani +
Sistem de prindere velcro (arici) cleme (chingi, sistem rucsac)
Greutate suportată max. 15 kg max. 20 kg
Material bumbac organic bumbac organic
Mărimi 4 mărimi (pentru purtător) nu are
Poziţii de purtare cu faţa spre părinte, în faţă
pe şold
la spate
cu faţa spre părinte, în faţă
pe şold
la spate

 

 

Mulțumim că ne-ați citit!
Vizitați și abonați-vă la canalul nostru video Teri TV.
Vizitați pagina noastră de Facebook și dați-ne un Like
Vizitați magazinul nostru online.