Salteaua de înfășat este de mare ajutor când vine bebe pe lume. Fiind așezată fie transversal pe pătuț, fie pe o comodă, ea ne permite să stăm cu spatele drept atunci când îl manevrăm pe bebe pentru schimbat, masaj sau alte îngrijiri.

 

Structura unei saltele de înfășat este simplă: un placaj de 4-5 mm, peste care vine un burete cu două ridicături de protecție pe toată lungimea, în stânga și dreapta, și o mușama foarte moale și plăcută, care le acoperă pe toate. Pe suprafața de schimbat se poate pune suplimentar o păturică sau un prosopel, vara și mai ales iarna, când mușamaua poate fi mai rece.

Atunci când este folosită de pătuț, salteaua de înfășat nu se prinde de el, ci doar se așază pe laturile lungi ale pătuțului, singurul sistem de siguranță fiind unul anti-alunecare înainte și înapoi, care se obține prin înșurubarea unor piciorușe de plastic (accesorii incluse de obicei la cumpărare), sau prin ridicarea unor piciorușe deja încastrate în placajul de susținere (modelele mai noi folosesc acest sistem). Dacă se folosește pe o comodă specială pentru bebe, aceasta are un chenar special de vreo 5 cm înălțime în partea de sus, pe trei laturi, care împiedică alunecarea saltelei de înfășat. Altfel, dacă nu există acest chenar, se pot folosi niște benzi dublu adezive, care să fixeze salteaua de înfășat de suprafața comodei.

Din experiență, salteaua de înfășat este foarte utilă până când bebe începe să se întoarcă singur și bine de pe-o parte pe alta. Nu de alta, dar dacă nu stă locului, trebuie aleasă o suprafață mai sigură, cum ar fi patul părinților. Un alt criteriu de limită de folosire a saltelei de înfășat este greutatea copilului. Oricum, din ce am testat empiric, salteaua de înfășat ține fără probleme o greutate distribuită de 10 kg, chiar mai bine. În ce privește dimensiunile, pentru un pat de 120×60 cm se folosește o saltea de înfășat de 50×70 cm, iar pentru un pat de 140×70 cm se folosește o saltea de 50×80 cm.

 

Vizitați și abonați-vă la canalul nostru video Teri TV.
Vizitați pagina noastră de Facebook și dați-ne un Like :)
Vizitați magazinul nostru online.

Mulțumim că ne-ați citit!