Graţie internetului, modul de utilizare a port-bebeului Marsupi Plus poate fi învăţat şi de la distanţă. Pentru aceasta, am pregătit episodul Teri TV nr. 21, un material video complet (şi nu foarte lung) despre modul de utilizare a port-bebeului Marsupi Plus.

Conceput să fie foarte simplu de utilizat, port-bebeul Marsupi Plus este de ajutor cel puţin de la naşterea bebeluşului până la 6 luni. În Marsupi Plus, bebeluşul este purtat doar cu faţa către părinte, sau pe şoldul părintelui, sau la spatele părintelui, dacă este nevoie. În primele săptămâni, bebeluşul se poartă cu picioarele în interior, după care picioarele pot fi scoase la exterior, acestea fiind susţinute de sub un genunchi până sub celălalt (“poziţia M” sau “broscuţă”).

Marsupi Plus are patru mărimi, care se referă strict la purtător, nu la bebeluş. Este vorba – mai precis – de lungimea bretelelor, care se modifică, de la număr la altul, cu aproximativ 10 cm. Din experienţa mea de 6 ani de consiliere în babywearing, nu a fost nevoie niciodată să se cumpere două mărimi de Marsupi Plus pentru aceeaşi familie. Dacă ar fi fost cazul, aş fi recomandat achiziţia unui SSC, adică a unui port-bebe cu centură lată şi cu bretele moi, care permite reglarea lungimii bretelelor şi a centurii prin chingile din dotare.

Foarte important: din experienţă, recomand folosirea unui port-bebe (ergonomic!) de la o vârstă cât mai fragedă a bebeluşului. În felul acesta, bebeluşul se obişnuieşte cu această formă de purtat, şi se minimizează riscul unui refuz ulterior (deja de la 2 luni acest lucru este posibil).

Marsupi Plus ţine o greutate de maximum 18 kg, adică până la vârsta aproximativă de 4 ani. Copilul însă nu va fi purtat în Marsupi Plus atât de mult, cât ar permite materialul testat special pentru greutatea maximă. Motivele sunt, odată, că greutatea s-ar resimţi pe umerii părintelui, şi doi, susţinerea picioarelor nu s-ar mai putea realiza de sub un genunchi până sub celălalt.

Noi am făcut chiar ture la munte cu Marsupi Plus, şi în multiple cazuri ne-a fost de mare ajutor. Se strânge uşor şi repede, încape în orice geantă – mai mare, mai mică -, nu are în componenţă elemente dure care să împiedice strângerea. O grijă trebuie avută însă, în ce priveşte ariciul: pentru a-i păstra calităţile de lipire intacte pentru o perioadă cât mai lungă, recomand să puneţi bretelele cu “ariciul peste arici”, ca să nu se prindă scame de prin casă. La spălare acelaşi lucru.

Simpaticul Marsupi Plus poate fi testat gratuit la magazinul Teri din Cluj-Napoca. Vă aşteptăm!

Mulțumim că ne-ați citit!
Vizitați și abonați-vă la canalul nostru video Teri TV.
Vizitați pagina noastră de Facebook și dați-ne un Like
Vizitați magazinul nostru online.