Trebuie să ne îngrijorăm dacă bebe se învață purtat în marsupiu?

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Magazinul Teri este un spațiu de învățare în dublu sens. Întotdeauna am apreciat discuțiile care s-au lansat pe marginea creșterii bebelușilor, și sper că și părinții le-au apreciat cel puțin în aceeași măsură :-).

Pentru a preveni obișnuința de a fi purtat în marsupiu, o mămică mi-a spus recent că alternează purtatul bebelușului în marsupiu cu transportul în cărucior. Abordarea m-a pus puțin pe gânduri, fiindcă pericolul obișnuinței – ca atare – există, dar trebuie oare asociat și cu purtatul în marsupiu?

Să ne gândim că până la naștere, bebe este literalmente ”purtat”. Odată ieșit la lumină, purtarea lipit de părinte îl asigură pe bebe că totul este în regulă în mediul nou în care a aterizat. Dar oare cât timp este recomandat să-l purtăm pe bebe în marsupiu? Ce se întâmplă dacă se obișnuiește?

Am adresat aceste întrebări câtorva mămici de pe grupul de facebook Babywearing România. De-acolo am aflat câteva lucruri interesante, pe care vi le împărtășesc și vouă succint.

[/et_pb_text][et_pb_cta admin_label=”Apel la Activitate” title=”Testează asta” button_url=”teri.ro” url_new_window=”on” button_text=”Testează asta măi” use_background_color=”on” background_color=”#7EBEC5″ background_layout=”dark” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.