Comparaţie între port-bebeurile Isara şi Manduca.

Aspectele asemănătoare
Centura lată şi bretelele moi reprezintă ingredientele unei experienţe confortabile a purtării bebeluşului. Cine merge des la munte ştie cât de important este să închizi centura rucsacului în jurul taliei, şi să nu-i porţi greutatea doar pe umeri. Acelaşi principiu se regăseşte şi aici: Manduca şi Isara prezintă o centură lată şi tare, dintr-un burete special, care ajută la preluarea greutăţii copilului direct pe picioare. De asemenea, bretelele ambelor port-bebeuri au burete la interior, alt ingredient în favoarea confortului sporit.

Reglajele care pot fi realizate reprezintă iarăşi un punct comun între Isara şi Manduca. Mai precis, sistemul de prindere este identic: cu ajutorul centurii la şold, apoi cu ajutorul bretelelor peste umeri. La mijloc regăsim acelaşi stil de reglaj, cu ajutorul chingilor şi al clemelor. În partea de sus, în dreptul claviculei, regăsim un reglaj cu chingă, care permite apropierea sau depărtarea copilului de părinte, în funcţie de nevoie.

Atât în Isara, cât şi în Manduca, bebeluşul poate fi purtat cu faţa către părinte, pe şold sau la spate. Tot la acest capitol menţionez posibilitatea purtării cu bretelele în paralel sau încrucişate. Atenţie, dacă purtaţi pe un singur umăr, recomandarea este să nu depăşiţi sarcina de 12 kg.

Isara şi Manduca sunt realizate în cea mai mare parte din bumbac organic. La Isara există un singur model din bumbac normal, 100%. La Manduca, toate modelele NewStyle au stratul exterior format din cânepă + bumbac organic, stratul din interior fiind 100% bumbac organic. Ediţiile limitate Manduca sunt realizate 100% din bumbac organic. La Isara, mai sus de ediţiile 100% bumbac organic există aşa numitele “wrap conversion”, tot bumbac organic 100%, însă astfel croit încât rezultatul este deosebit de moale, plăcut şi fin. Se recomandă mai ales atunci când copilul este foarte mic.

Aspectele diferite
Puntea reglabilă reprezintă un element specific al SSC-ului Isara, prin care se diferenţiază de Manduca. Cu alte cuvinte, în funcţie de vârsta copilului, la Isara putem regla lungimea punţii, adică lungimea materialului care susţine picioarele de sub un genunchi până sub celălalt.

Manduca oferă o soluţie diferită pentru bebeluşii de vârstă  mică, şi anume un insert, care se foloseşte în primele săptămâni de după naştere. Prin folosirea insertului se asigură poziţia corectă a bebeluşului, obţinând poziţia M a picioruşelor. Insertul se foloseşte până când picioarele pot fi scoase în afara port-bebeului, fără să fie forţate. Când se ajunge la etapa aceasta, şi dacă este nevoie, se poate folosi un Size-It, o chingă simplă (tot) de la Manduca, prin care se obţine strâmtarea punţii, după nevoi.

Dimensiunile sunt puţin diferite între Isara şi Manduca. Spre exemplu, centura Isara măsoară 60 cm pe ax, iar centura Manduca măsoară 70 cm. Lăţimea punţii Isara, la deschidere maximă, măsoară 38 cm, iar la deschidere minimă doar 20 cm. Lăţimea punţii Manduca este aceeaşi, puntea fiind fixă, de 32 cm aproximativ. Panoul Isara, când este strâns, măsoară 33 cm, iar când este deschis 45 cm. La Manduca, panoul strâns măsoară 33 cm, iar panoul deschis de la fermoar măsoară 41 cm.
Lungimea bretelelor la Isara, de la îmbinarea cu panoul până la vârful materialului textil măsoară aproximativ 50 cm, pe când la Manduca măsoară aproximativ 60 cm.

Conform producătorilor, Manduca se poate folosi de când bebeluşul are 3.5 kg, iar Isara de la vârsta de 4 săptămâni aproximativ.

Concluzie
Ca de obicei, pentru sesizarea cât mai concretă a diferenţelor menţionate mai sus, recomandăm testarea acestor port-bebeuri. La magazinul Teri din Cluj-Napoca vă aşteptăm oricând pentru testare şi consultanţă gratuite!

Mulțumim că ne-ați citit!
Vizitați și abonați-vă la canalul nostru video Teri TV.
Vizitați pagina noastră de Facebook și dați-ne un Like :-)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.