Trei greșeli de evitat când folosim scoica auto. Și trei soluții.

Scoica este primul cel mai bun (a se citi: potrivit) scaun auto pentru copil. Printre motive se află și faptul că o putem manevra foarte ușor.

O corectă utilizare a scoicii auto presupune evitarea greșelilor de mai jos:

1. Din punct de vedere legal, locul din dreapta șoferului poate fi folosit pentru a așeza pe el scaune auto pentru copii, cu condiția ca aceste scaune să fie poziționate doar cu spatele la direcția de mers. Trebuie știut însă că folosirea locului din dreapta șoferului vine cu niște riscuri asociate. Spre exemplu, distragerea atenției șoferului. Sau, dacă vorbim de scaune mai mari decât scoica, obturarea vederii către oglinda retrovizoare din dreapta.
Dacă suntem însă nevoiți să folosim locul din dreapta șoferului pentru a așeza acolo pe bebe în scoică, să reținem faptul că este obligatoriu să dezactivăm airbagul pasagerului. Altfel îl supunem riscului unui șoc serios cauzat de airbag.

2. Deși este foarte tentantă, nu se recomandă alăptarea naturală în timpul mersului, deoarece presupune ca mămica să stea fără centură în timpul alăptării. Nu știm (dar ne închipuim) ce s-ar putea întâmpla dacă se produce un accident / se pune o frână puternică chiar în acel moment. O soluție recomandată este să oprim mașina, să alăptăm copilul și abia apoi să pornim din nou la drum.

3. Nu se recomandă să luăm pe bebe în brațe în timpul mersului, indiferent de motiv! Riscăm consecințe grave sau chiar letale dacă tocmai atunci are loc un accident sau o frână puternică. În plus de asta, bebe se poate învăța că dacă plânge puțin, obține instant ceea ce-și dorește. Și de această dată, soluția este să oprim, să satisfacem nevoia lui bebe, și abia apoi să pornim din nou la drum, în singuranță.
Sau, dacă știm clar că vom avea probleme cu bebe datorită imobilizării, putem alege alte mijloace de transport, care să ne ofere spațiu de manevră mai mare: tren (în primul rând), avion, autocar. Sau mai bine, dar mai greu de realizat: în perioada de dinamism maxim al lui bebe, să reducem numărul / lungimea drumurilor, pentru perioada necesară, după care totul va reveni la normal.

Drumuri sigure!
Centrul Teri de testare scaune auto și marsupii

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.